Címkék

Címkefelhő

Ajánlott oldalak

C64-games.info
Itt online játszhatsz a kedvencekkel, nem kell letölteni semmit ... :)
Oszt gyün ami gyün blog
Szellemi maszturbációk made by Banyapeat&spanjai

Hotdog

C64 RuL3z

Egy vén fanatikus emlékei és 21.századi élményei. Játékinfók, könyvajánlók, tippek-trükkök, érdekességek. És persze minden a C64 születéséről, tündökléséről, tündökléséről és tündökléséről ...

Friss topikok

  • twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Nagyon meghalt az oldal. (2012.03.18. 07:59) In Memoriam 1541 #2
  • Zz_: Jaj, ezt én is megkönnyeztem. 36 vagyok, én '88ban kezdtem c64-el. Sokat jártam az Eötvös utcai Cs... (2011.02.24. 19:06) Régi idők karácsonya
  • sese: Nagyon szép írás. A megszemélyesítéstől meg igazán könnyfakasztó. Lassan mi is megyünk a szekrényb... (2010.09.02. 00:29) In Memoriam 1541
  • vili/c64user: Tetszik a dolog! Igaz ugyan, hogy csak egy logó, de akkor is, mennyivel másabb érzés lehet egy ily... (2009.09.05. 13:17) Végre itt a Commodore Netbook!
  • viktor134: vettem hálókártyát, de tv hiányában nem tudom kipróbálni. :D (2009.07.13. 10:05) Hackeljünk és netezzünk c64-el!

Végre itt a Commodore Netbook!

2009.08.18. 06:34 | Dey | 1 komment

Címkék: újdonság hardware netbook

Régi nagy álom megvalósulása ez... Jó sok évvel ezelőtt arra vágytam, hogy én is netezhessek. Persze a kedvenc vasammal. :)

Igaz, ez csak amolyan félmegoldás, de azért mégis szívet melengető ez a "Deep Blue" netbook, rajta a Commodore emblémával.

Már szinte látom magam előtt, ahogy a tömeg habzó szájjal, őrjöngve tobzódik, felpörögnek a hűtőventik, sercegnek a vinyók, bootolnak a rendszerek, a rángatózó mutatóujjak idegesen kapargásszák a mauzok füleit...

De ki kell ábrándítanom mindenkit... Valahogy Qrvára nem találok semmi linket, ahol meg is lehetne rendelni a kütyüt. Vagy legalább egy árat írnának valahol!!!

Semmi gond! Nem adtam fel! :) Próbálkoztam azért eBay-el is, egyelőre nem sok sikerrel...

A webshop úgy tűnik, egyelőre még készül. Semmi termék, semmi $$$, semmi "Buy NOW!"... :( (Egy tavalyi, elég gagyi C= netbookról találtam árat, 610$... Háát, nemtom ér-e annyit. Persze itt is az emblémát fizeti meg az ember :)

Viszont nyálcsorgatásként a www.commodore-evolution.com oldalon már nézhetőek a masinériák, meg a specifikációk. Hát nem sok, de azt hiszem a jó öreg C= fanok mintha már hozzászoktak volna az állandó nélkülözéshez, kiábrándultsághoz, és a soha be nem teljesülő ígéretekhez... Legalább képek vannak. Persze a thumbnail-ekre sem lehet kattintani, ahogy ott írják, hogy megnézhessem nagyban a kütyüket. Nem gond! Gyorsban lementettem mind a 3 képet, hogy majd ha 2 hónap múlva megszűnik az oldal, akkor legyen mit mutogatnom a hitetleneknek ... :)

De lássuk, amink van: (Commodore Traveler 8030J)

- 10” Color Display (MEKKORA FELBONTÁSSAL? Semmi info...)
- Microsoft Windows XP Home Edition
- Intel Atom Processzor (1.6GHz @ 533 MHz FSB)
- N270 Processzor
- 1 GB RAM
- 160 GB Harddrive
- Wireless LAN 802.11b/g
- Bluetooth
- Aksi: 3 cellás (Választható 6 Cellás)
- Súly: 1,17 kg
- Multimédia: 1.3 MP webkamera, High definition audio speakers, digital array microphone
- Portok: 1 x 15-pin VGA port, 2 x Jack (Mikrofon & Fülhallgató), 1 x LAN Port (RJ45), 3 x USB 2.0 Ports, 1 x DC-in port

Természetesen járnak hozzá szuperszoftverek is:

- Google Productivity: Google Apps, Google Earth, Google Desktop, Spyware Doctor, Picasa, Google Photos, Screensaver (!! :), Adobe Reader
- Anti-Virus
- Sun Open Office: Open Office 3.0 Reads & Writes Microsoft Word, Excel, & PowerPoint
- Classic Commodore Games (Na erre kíváncsi lennék. Az átlaguser simán meghal egy emulátor kezelésétől is, a portolt progik meg általában sz*rok :)

Hát egyelőre ennyit tudtam összevadászni, de azért remélem hamarosan már a boltokba is kerül néhány darab.

Vagy legalább az ebayre :)

Tyű, de szívesen írnék egy jó kis C= netbook tesztről :) (Oké, ez egy sima pc, de akkoris :))))

Tyű, de jó lenne, ha ez végre nem valami tipikus Commodore-os beetetős pofáraesés lenne...

A bejegyzés trackback címe:

https://c64rulez.blog.hu/api/trackback/id/tr451316767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vili/c64user · http://www.zeropage.hu 2009.09.05. 13:17:27

Tetszik a dolog! Igaz ugyan, hogy csak egy logó, de akkor is, mennyivel másabb érzés lehet egy ilyennel netezni, mint egy klasszikus fekete, vagy ezüst színűvel! :)
süti beállítások módosítása